Što pokloniti biljkoljupcima za Božić

Nismo se niti okrenuli, a druga adventska nedjelja je tu. Kako se božićni pokloni ne bi pripremali u zadnji čas donosimo 7 ideja za darove za prave biljkoljupce. Izdvojili smo poklone za svačiji ukus i svačiji džep pa odlučivanje ne bi trebalo biti teško!

1. 100 zanimljivih činjenica o svijetu biljaka

Idealan poklon za one koji vole bilje i o biljkama žele znati više – tematske kartice sa zanimljivostima iz svijeta biljaka. Nalaze se u ukrasnoj metalnoj posudi i sadrže 100 činjenica. Jednom biljkoljupcu ćete ovime povećati znanje i samopouzdanje!

Answear trakice
Answear.hr

Cijena: 82.90kn

2. Biljkoborci sjeme

Biljkoljupcima poklonite Biljkoborce! Zar ne zvuči kao idealan poklon?

Biljkoborci nude vrtlarski „uradi sam“ set koji se sastoji od čašice za sjetvu sa supstratom, sjemenke biljke i uputstava. Nude sjeme jestivih i začinskih biljaka lakih za uzgoj. Za one neodlučne, imaju zagonetne biljke – čašice koje u sebi kriju sjeme iznenađenja.

Biljkoborci.com

Cijena: 38-42kn

3. Biljke plants terarij

Idealan poklon za one koji vole biljke, ali nemaju vremena o njima brinuti. Studio za dizajn biljnih terarija iz Zagreba izrađuje trajne terarije koji se zalijevaju svega 4 puta godišnje! Svaki njihov terarij oduzima dah pa smo sigurni da ćete među njima odabrati savršen poklon.

Terarij Biljke.plants
Biljkeplants.com

Cijena: 35kn – nekoliko tisuća kuna – ovisi o veličini

4. Kugle za navodnjavanje biljaka

Ako biljkoljubac kojemu tražite poklon ima biljke, ali često izbiva od doma, poklonite mu kugle za zalijevanje. One opskrbljuju biljku vodom koja joj je potrebna za rast pa mogu bezbrižno izbivati od doma, znajući da su njihove zelene ljubimice na sigurnom!

Kugle za zalijevanje
Bauhaus.hr

Cijena: 66.90kn

5. Poljevača

Osnovna oprema svakog biljkoljupca je poljevača! Ikea nudi bezvremenske klasike koji osim za zalijevanje služe i kao dekoracija doma. Odaberite veličinu kante za zalijevanje prema broju biljaka koje biljkoljubac posjeduje.

Poljevača
Ikea.com

Zapremina: 2l
Cijena: 99.90kn

Poljevača
Ikea.com

Zapremina: 0.9l
Cijena: 79.90kn

6. Tegla za samonavodnjavanje

Osim kugli, postoje i tegle za samozalijevanje. Ideane za zaboravne biljkoljupce! Ikea nudi teglu velike zapremine pa je idealna za biljkoljupca koji voli velike biljke.

Tegla za samonavodnjavanje
Ikea.com

Cijena: 179.90kn

7. Set za uzgoj začinskog bilja iz Provanse

Za biljkoljupce kuhare odaberite set za uzgoj začinskog bilja iz Provanse. Sastoji se od 4 vrste sjemena i mlinca za suhe začine s keramičkim mehanizmom pa u slučaju da biljke ne uspiju, barem im trajno ostaje mlinac.

Set za uzgoj začina
Answear.hr

Cijena: 299.90kn

Sretno s donošenjem odluke – sigurno nećete pogriješiti, a jedan biljkoljubac zagarantirano će biti sretan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *